Honda Passport Forum banner

2026 Passport TSE 20% Ceramic Tint

2.8K views 12 replies 9 participants last post by  A440  
#1 ·
Image

Image
Image

Image

Image

Oto kilka zdjęć, jak wygląda 20% ceramiczna folia na przednich szybach. Osłona przeciwsłoneczna jest zamknięta na wszystkich zdjęciach.

#7 ·
Tutaj w Tucson, AZ wciąż dostawałem dużo ciepła promieniującego przez szyberdach, nawet przy zamkniętej osłonie. Wydaje się, że w tej osłonie nie ma zbyt wiele izolacji. 20% ceramiczna folia twierdzi, że redukuje przenikanie ciepła o 72%. Wkrótce się przekonamy...
Każdy pojazd, który miałem od 1985 roku, miał przyciemniane szyby i zmniejszone promieniowanie cieplne, szczególnie na Florydzie Południowej.
Obecnie lepsze folie ceramiczne znacznie bardziej redukują promieniowanie cieplne,

Miałem zapytać o twoją szklaną szybę dachową w kwestii mniejszego promieniowania cieplnego, ale odpowiedziałeś, zanim zapytałem i wierzę, że przyciemnienie szyby dachowej pomogłoby zmniejszyć promieniowanie cieplne,
A takżę to nie tylko ciepło, ale także promieniowanie UV słońca, które odbarwia i pęka twoje wnętrze.

#11 ·
Ponieważ w NYC przyciemnianie szyb w przednich oknach jest nielegalne, musiałem wybrać 35%, mając nadzieję, że nie zatrzymają mnie z tego powodu, bo 20% byłoby za ciemne. Zrobiłem 20% osłonę przeciwsłoneczną, powinienem był wziąć 5%

View attachment 25305
Mam 35% w moim Hyundaiu tutaj w NJ. Zostałem zatrzymany na NJ Turnpike przez policjanta stanowego z tego powodu. Jednak zaplanowałem i miałem zwolnienie z przyciemniania szyb od DMV podpisane przez mojego okulistę. Kiedy zapytał, czy mam problemy z nadjeżdżającymi światłami w nocy, odpowiedziałem: „Tak… tak, mam” ;)
W każdym razie policjant wydawał się zaskoczony, że mam zwolnienie i po sprawdzeniu wszystkiego, byłem w drodze w 5 minut bez mandatu.
Może NY ma coś podobnego, co mógłbyś rozważyć? W NJ nie było za to żadnej opłaty. Jakże niepodobne do NJ.