Honda Passport Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
New 18" rims and snows c/w Max TPMS sensors were installed about a month and a half ago. Everything is great - love the look and the ride of the 18s (will be looking at replacing the summer 20s). However, I've had a sensor warning pop up when we first start it about 4 or 5 times now over this time. Looking at the sensors on the screen and every one shows a dashed line where the pressures normally show like its not getting the signals. Within 5 seconds of driving the error goes away and all pressures are showing (and correct, and increase slightly as tire warms up). I can go for days/weeks with no issues, then all of a sudden it happens. And again within 5 seconds of driving its gone. Only thing common is it only seems to happen when its parked in the garage (every night). Our other car is a 2017 Accord, that doesn't have sensors, so its not a case of dualling sensors. Sent a note to Max, but thought I'd post here to see if anyone has had a similar problem.

Cheers TM
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
New 18" rims and snows c/w Max TPMS sensors were installed about a month and a half ago. Everything is great - love the look and the ride of the 18s (will be looking at replacing the summer 20s). However, I've had a sensor warning pop up when we first start it about 4 or 5 times now over this time. Looking at the sensors on the screen and every one shows a dashed line where the pressures normally show like its not getting the signals. Within 5 seconds of driving the error goes away and all pressures are showing (and correct, and increase slightly as tire warms up). I can go for days/weeks with no issues, then all of a sudden it happens. And again within 5 seconds of driving its gone. Only thing common is it only seems to happen when its parked in the garage (every night). Our other car is a 2017 Accord, that doesn't have sensors, so its not a case of dualling sensors. Sent a note to Max, but thought I'd post here to see if anyone has had a similar problem.

Cheers TM
I too have !8" tires & wheels with aftermarket sensors and have NOT experienced any problems??? Not sure of the brand that I have but I got them from Chris Tire in PA where I purchased the 18" wheels & tires...
 

·
Registered
2021 Honda Passport Elite (Modern Steel Metallic, Black Interior)
Joined
·
62 Posts
I’m using Continental VDO TPMS sensors in my 18” wheels. I’d have to look up the exact model number, but I got them from Discount Tire when I put together the tire/wheel package. 4000+ miles later and no issues.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
I constantly have issues too with mine .. Max Sensors ... it's in an error state at least 50% of the time, seems to be especially when it's colder, TPMS is basically useless for me on this vehicle :mad:
 

·
Registered
2019 White Diamond Pearl , AWD Sport
Joined
·
55 Posts
1 - 5 of 5 Posts
Top